Na een aantal fijne jaren in Bourguignon zijn we weer een nieuwe weg ingeslagen.
Ons franse huis is verkocht. Wel met een gemengd gevoel. Het blijft een fijne plek maar het is tijd voor nieuwe avonturen.









Brocante dans la maison

vrijdag 17 februari 2012

Nieuwe aanwinsten

We zijn sinds de laatste keer niet meer naar Frankrijk geweest. Veel te koud!!! We wachten tot het weer een beetje aangenamer is (misschien midden maart??) en hopen dat het allemaal goed is gegaan met de leidingen daar. We nemen voor de zekerheid toch maar wat reparatiemateriaal mee. Het was er tenslotte net zo koud als hier de afgelopen tijd. En daar stond nergens een kacheltje aan. Brrrrr
Maar we denken natuurlijk wel veel aan ons huis en omdat we nog veel nodig hebben is het fijn dat de kringloop vlakbij is. We hebben erg leuke spulletjes gevonden.
Dat wordt weer een volle auto richting het zuiden volgend keer ;-))

Dit is een kastje uit de kringloop. Wordt nog geverfd met krijtverf in grijs en paars(ig).




Ik ben gisteren naar Utrecht geweest met een vriendin en dit gevonden. De twee grote knoppen zijn perfect voor het kastje. De andere bewaar ik voor andere projecten.



Dan het servies dat je vast al op de eerste foto hebt zien staan. Dat heb ik voor een heeeeel klein prijsje overgenomen van Henny (een vriendin, nog bedankt Henny ben er erg blij mee).
Supermooi en het is een hele doos vol. Dus jullie kunnen met een gerust hart komen eten in Frankrijk. We hebben nu een stapel borden en schalen.



Het volgende is een lap stof met Toile de Jouy print. Deze is nieuw gekocht. Zo mooi en zo Frans. Dat komt in onze slaapkamer. Ik ga dit op een raamwerk spannen en dat komt in een nis. Daar komt dan een plank onder waar de spiegel op kan staan. Deze hebben we in de kringloop gevonden. Waren een paar kleine stukjes van de rand afgebroken en die zijn weer opgeknapt met klei en verf. Je ziet er bijna niks van.



Als laatste twee lijsten met oude foto/schilderijen. Volgens ons zijn het foto's die zijn bewerkt tot een schilderij. Lijsten zijn door Leo opgeknapt en de passe-partout heb ik een kleurtje gegeven. Deze komen in de salon te hangen.





Zo kun je al een beetje zien wat de stijl van het huis gaat worden. Nu nog een paar mooie kleuren uitkiezen voor het schilderwerk. Dat vind ik nog het moeilijkst van alles. Dat is zo bepalend voor de sfeer. Ik verwacht (en de rest denk ik ook) dat het wel een groentint zal worden :-))
In ieder geval wordt het wel allemaal licht.
Zo dat is het voor nu, we zijn weer bijgepraat.

Liefs, Monique