Na een aantal fijne jaren in Bourguignon zijn we weer een nieuwe weg ingeslagen.
Ons franse huis is verkocht. Wel met een gemengd gevoel. Het blijft een fijne plek maar het is tijd voor nieuwe avonturen.









Brocante dans la maison

dinsdag 9 oktober 2012

La vie en France est bonne

Wat is zo'n vakantiehuis in Frankrijk toch fijn. We zijn weer een paar dagen 'en France' geweest om lekker te genieten en het huis alvast voor een deel af te sluiten voor de winterperiode.
Prachtig weer gehad dus we hebben lekker een eind gewandeld en wat klussen afgemaakt.
Het zoldertje in het kleine kamertje is nu dicht en we hebben de staldeur ook meteen maar dichtgemaakt met een oud dekbed en een paar planken. Dat houdt de kou er zoveel mogelijk uit. Misschien moeten we daar maar eens kijken voor een permanente oplossing in de vorm van een kozijn met deur. Dat is iets voor volgend jaar??


Verder wat gerommeld met de keukendeur en in de ecurie. Dat blijft toch ons zorgenkindje. Dat dak is zo lek als een mandje dus daar moeten we toch eens goed over nadenken wat we het beste kunnen doen. Voor nu staat er een grote bak om de regen op te vangen en natuurlijk staat er niets in wat niet tegen vocht kan.
Misschien hebben we straks een binnenzwembad..........speciaal voor de familie ;-)) Er zijn al wat ideeen geopperd voor een zwembadje of een jacuzzi (toe maar). Dit zou het begin kunnen zijn.




De balken in het dak zijn nog redelijk op één na en die heeft nu een vervanger gekregen van ons.
Daar zijn we een hele middag mee bezig geweest. Soms zitten we 's avonds op te noemen wat we eigenlijk allemaal gedaan hebben die dag en dan lijkt het zo weinig. Het heeft allemaal erg veel tijd nodig. Ligt niet aan ons hoor want wij zijn experts hè!!!






















Verder hebben we geprobeerd om een lekker borreltje te nuttigen in de zon maar de eigenaren van het boomgaardje voor ons waren bezig en we hebben een praatje gemaakt. Een oud stel maar nog erg vief. Hij is 85 en houdt dat hele veld nog bij met een maaier. Petje af hoor. We weten nu ook dat het stukje voor onze stal van zijn zus is. Da's handig om te weten..........zou een mooie moestuin kunnen zijn voor ons. Wie weet kunnen we het met de tijd wel kopen. We houden het in de gaten want het is tenslotte deel van ons uitzicht.
Het viel trouwens niet mee om dat platte Frans te verstaan. Ik bak er nog niet veel van maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Na het praatje was de zon weg dus toen hebben we maar binnen geborreld. En ja....we hebben die mensen natuurlijk wel een glaasje aangeboden maar non merci.



We hebben ook een boel noten geraapt in de tuin. De boom van de buren hangt voor een deel over ons terrein dus dat is een gelukkie. Na een paar dagen rapen hebben we toch een hele mand bij elkaar verzameld. Lekker!!!!



Zo, als laatste een paar foto's van 'onze' vallei in de herfst. Is het hier niet prachtig??






































Liefs, Monique