Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

maandag 12 december 2011

Hoera!!!Wij zijn de trotse eigenaars van een huis in Frankrijk!!
We zijn afgelopen donderdag naar het dorp gereden en hebben daar overnacht bij een Nederlands stel dat daar woont en een Chambres d'hôtes heeft. Dat was een erg gezellige avond. We hebben daar lekker gegeten en zijn bijgepraat over het wel en wee van het dorp. Ook de vorige eigenaren van ons huis kwamen even kennismaken.
Lekker geslapen ( als je niet wilt afzien en toch op bezoek wil komen is dit een prima adres!!) en een heerlijk ontbijtje. Daarna naar de notaris en toen was het na veel paragraafjes en handtekeningen dan eindelijk van ons :-))))
We zijn meteen naar huis gereden en daar de boel verkend. We hebben wel gelachen hoor....er ligt overal wel wat. Een hoop troep maar ook leuke dingen. De dechetterie (stort) zal blij zijn met ons. Gelukkig is het afvoeren van zooi gratis.
Vrijdag en zaterdag zijn we druk bezig geweest met boodschapjes (half uur rijden naar Vesoul voor de grote boodschappen) de dechetterie ( dichtbij huis...10 minuten) en het uitruimen van de persoonlijke dingen van de vorige eigenaren in de keuken en woonkamer. In de tussentijd kwam een andere Nederlandse buurman nog aan voor een praatje ( en nog een keer en nog een keer)en de franse achterburen hebben ook kennisgemaakt. Ons huis is het ouderlijk huis van Robert dus voor vragen weten we waar we moeten zijn. Erg vriendelijke mensen :-))
De tijd vloog voorbij dus het was zo zondagmiddag. Tijd om weer naar Nederland te vertrekken.
Bereikt in 1 weekend: kennisgemaakt met 3 buren, de keuken is schoon en ontdaan van alle troepjes, de woonkamer is ontdaan van troepjes maar moet nog schoon, eerste onderzoek van caves en schuur (pfffff dat is werk voor jaren), heeeeeel veel ideeen opgedaan voor toekomstige plannen.
We zijn met een goed gevoel terug naar huis gegaan. Het voelt heel goed in ons Franse huis.
Hier zijn wat foto's van voor en na ons werk. De voor foto's zijn ook van de makelaar dus misschien klein of wat wazig.

Keuken voor:


Keuken na:


Andere kant keuken voor:


Andere kant keuken na:


Huiskamer voor:


Huiskamer na:


Grappige vondsten:
Wijn (overal!!!!)


Zou dit iets zijn voor een familiefeestje??


Mooi als decoratie:


En als laatste foto een pracht van een keukenkast (hier ben ik erg blij mee)


We hebben hard gewerkt in het weekend als ik het zo op een rijtje zie. Maar zo voelt het niet. Het was toch ook wel een beetje vakantie ;-)

Liefs van Monique

1 opmerking:

Heleni zei

Oooh wat een feest voor jullie. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe huis. Wat een veranderingen heb je al aangebracht. Het ziet er al heel knus uit.
Heel veel plezier in je nieuwe huis in Frankrijk.

groet Heleni