Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

dinsdag 3 januari 2012

En nu maar ideeen opdoen.

We zijn tussen kerst en oudjaar een paar dagen naar Frankrijk gegaan. Lekker hoor zo een werkvakantie tussendoor. Het is veel werk maar voelt als vakantie. Wat wil je nog meer ;-)
Toen we aankwamen hadden we wel een onaangename verrassing: we hebben 'bezoek' gehad. Er zijn wat spullen weg maar dat zijn allemaal dingen die de vorige eigenaren nog op zouden komen halen. Ze hebben helaas geen briefje achtergelaten dus we kunnen niet met zekerheid zeggen dat zij het waren of vreemden. Nouja vreemd is het zowiezo, het is wel zo netjes om even iets met ons af te spreken.
We hebben er een vervelend gevoel aan over gehouden das wel zeker. Nou ja, elk nadeel heeft z'n voordeel: we hebben nu wel overal sloten op de deuren gemaakt.
Verder blijft het een prachtig plekje!!! Het begint steeds meer als thuis te voelen. We hebben weer lekker gerommeld. Het aantal flessen wijn valt toch mee....er zijn ook een paar dozen met lege flessen. Gelukkig maar want we hebben genoeg te ruimen.
De woonkamer is nu ook op orde en we hebben overal duidelijke foto's van gemaakt voor de plannen die we hebben.
Eerste plan wat uitgevoerd gaat worden: het stuk stal waar de toilet en badkamer is bij het huis betrekken zodat het overal winddicht is.
En een nieuwe trap natuurlijk.....al ben ik er al redelijk aan gewend. Maarja de familie en vrienden zullen ook wel eens op bezoek komen en je wilt ze toch niet de nek laten breken op dat onding ;-)
Hier is die trap:


En dan kom je van het een in het ander. Als we de stal dicht hebben moeten we ook het kamertje boven dicht gaan maken want dat is ook gewoon open bij het dak.
Als we het kamertje dicht willen maken moeten we ook de zolder 'even' isoleren want daar kunnen we anders niet meer zo goed bij.
Hahaha zo blijven we bezig met plannen.
Ik heb ook weer wat leuke spulletjes gevonden zo links en rechts.
Mooie glaasjes


leuk setje voor in de achtertuin


Theekkastje met grote pollepel


Onze slaapkamer en huiskamer zijn op orde
Verder heb ik wat foto's gemaakt van de tuin. Om alvast ideeen op te doen. We zullen er niet zoveel aan doen maar willen toch een paar leuke hoekjes maken om te zitten.
Ruimte genoeg!!
En zo rommelen we maar lekker aan. Het voelt nu al zo goed in de winter met kou en wind. Dat kan alleen maar beter worden voor ons zomermensen!!

Liefs van Monique

1 opmerking:

Heleni zei

Hallo Monique,
Oh guttegut, ik lees 't al, je hebt nog veel te doen. Maar dat is ook weer een uitdaging hè. Je kamer en slaapkamer zien er al knus uit.
Ik blijf je volgen hoor.

groet Heleni