Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

vrijdag 16 maart 2012

voor en na

De opgeknapte meubeltjes kunnen mee naar Frankrijk. Ik zal daar eens rondkijken wat ik eventueel mee naar huis kan nemen om op te knappen. Er staat nogal veel van dat donkere hout. Een kleurtje doet wonderen.


Ik heb beits gebruikt voor de top van het kastje en de rest is geverfd met krijtverf. Deze blijft mat. Je kunt hem daarna behandelen met een was. Dit heb ik gedaan met de krukjes omdat deze nogal eens gebruikt gaan worden. Het kastje heb ik niet in de was gezet. Eens kijken hoe het zich houdt.
Deze meubeltjes komen allemaal in de 'okerkamer' te staan. Dit is kamer bij de voordeur. We hebben geen hal. Je komt meteen in de kamer binnen. De achterwand is okerkleurig en dit gaan we wel opfrissen maar ik wil die kleur wel houden.
Van de week zullen we eens gaan kijken hoe het er in het voorjaar uitziet :-)

Liefs van Monique

2 opmerkingen:

Heleni zei

Hee Monique
Je hebt de spulletjes leuk opgeknapt zeg.
Met name vind ik het kastje en het spiegelkastje helemaal super.

Veel plezier.

groet Heleni

monique zei

Dank je. Allebei de kastjes komen uit de kringloopwinkel. Super wat je daar soms kunt vinden voor weinig :-)

Liefs, Monique