Na een aantal fijne jaren in Bourguignon zijn we weer een nieuwe weg ingeslagen.
Ons franse huis is verkocht. Wel met een gemengd gevoel. Het blijft een fijne plek maar het is tijd voor nieuwe avonturen.









Brocante dans la maison

vrijdag 6 juli 2012

Zomervakantie

We hebben afgelopen twee weken lekker vakantie gevierd in ons huis. Nou ja, dat hebben we geprobeerd maar dat valt niet mee hoor. We hebben wel lekker rustig aan gedaan maar helemaal niks doen gaat gewoon niet. Het begint naar een tijdje toch weer te kriebelen. Wel zijn we een dagje naar Besancon geweest. Was een erg warme dag en 's middags ging het ook nog regenen dus het leek alsof we in de tropen rondliepen.





We hebben lekker op het terras geluncht en daarna een stadswandeling gemaakt. Natuurlijk ook even bijgetankt op een terrasje. Het is tenslotte vakantie.




Verder hebben we lekker aangerommeld in het huis en de tuin. Het onkruid stond weer tot onze knieen en de borders stonden in de tussentijd ook te schreeuwen om een snoeischaar.
Het keukenplafond is nog een keer ge-whitewashed en de spulletjes en 't kastje zijn opgehangen. De keuken is nu wel klaar op een kast na. Die moet nog een keer een likje verf krijgen maar dat heeft geen haast.



De winkel en de ecurie zijn opgeruimd. Dat scheelt heel veel in het rommelgevoel. Het wordt wel tijd dat we een keertje naar de stort gaan want die stapel groeit nog steeds. Maar.......van de week is wel de ijzerboer langsgeweest en die heeft heel veel meegenomen. Dat ruimt op joh!!!  Alles wat op de foto te zien is komt uit onze stal, tuin of onder het afdak. We kwamen er 's middags achter dat we nog meer oud ijzer hebben staan. Zelfs nog een oud fornuis in de winkel. Ze komen volgende maand weer langs dus dat komt wel goed.




Leo heeft een deel van het dak van de ecurie schoongemaakt en rechtgelegd. Daarna hebben we stortbui gehad dus we konden meteen zien of het helpt. Nou, het stuk dat gedaan is lekt niet meer of maar een heel klein beetje. Daar zullen we mee moeten leven hebben we al gehoord van de buren. Maar de rest van het dak......jemig, je kunt er bijna onder douchen op sommige plekken. Nog wat werk te doen dus.
Hier een voor en na foto van het dak. Je kunt goed zien wat al schoongemaakt is. Maar er is nog heel veel dak dat gedaan moet worden. We hopen op de jackpot in de staatsloterij. Dan laten we het door de vakman doen. Da's nu helaas geen optie. Veel te duur.








De opgeruimde winkel en ecurie.



 


Verder hebben we een wandeling gemaakt in het dal. Erg mooi die uitzichten overal.




En als laatste oogst uit eigen tuin!!! Lekker hoor. We hebben de framboos opgebonden tegen een wijnrek. We kunnen heel veel dingen toch wel ergens voor gebruiken.
                                              








Liefs van Monique

1 opmerking:

Rpzen van Papier zei

Heerlijk zo'n avontuur voor jullie. Veel geluk met jullie aanwinst.

groeten Janny