Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

zondag 17 mei 2015

Le jour de l'Ascension

Na een maand weer terug in B. en de tuin was ontploft!!! Het gras stond weer huizenhoog en was ontzettend dik. Maar ook de struiken en buxus aan de straatkant waren minstens 1 meter gegroeid in een maand. Ongelooflijk zeg.


Terwijl leo het gras maaide heb ik het kippenhok onderhanden genomen. Dat is een vervelend karwei want er groeien heel veel pruimenboom-scheutjes die erg taai zijn. En daaromheen staan de brandnetels. Pfff zweten in mijn rubberlaarzen maar die zijn daar wel nodig. Op tweederde van het karwei ben ik opgehouden want ik kwam ineens een vogelnestje tegen in de netels. Met drie eitjes erin dus ik denk dat ik moederlief weggejaagd heb met mijn machine. Ik heb het nestje maar een beetje verder in de brandnetels verstopt in de hoop dat ze terugkomt.


Leo had in de tussentijd een eigen avontuur gehad met een kikker. Die is ongemerkt in de maaimachine verdwenen en aan de zijkant weer in stukjes tegen onze voordeur en raam aangeblazen. Dat zag er niet uit zeg!!! Hier een pootje en daar een stukje ingewand en nog wat dingen. Later kwamen we nog een stukje buik of hoofd tegen bij de staldeur. Arm beest.Gras half niet en half wel gemaaid. Zoek de maaier.

Het was zowiezo een beestig weekje. Op de heenweg reden we ons dal in en daar liep een das midden op de weg. En denk je dat ie aan de kant ging?? Nee hoor, op een sukkeldrafje naar beneden. Wel leuk om te zien. We hebben later nog een paar dassen langs de snelweg zien liggen dus misschien is het een goed jaar voor dassen? Of een slecht jaar, maar net hoe je het bekijkt.
En we hebben een Hop zien vliegen. Dat is een vogel. Eerst hoorde we zijn fluit en dat hadden we nog nooit gehoord. Dus we zaten al te kijken wat dat voor vogel was toen hij voorbij kwam vliegen. We hebben hem opgezocht in het boek en we dachten dat het een Hop was. Later hier op internet nog een keer gekeken en ja hoor de Hop!! Een zeldzame vogel zomaar bij ons voor in het veld!!
Hier kun je het geluid van de Hop horen: http://waarneming.nl/soort/info/38

Foto gemaakt door Johnny van der Zwaag ( zie bovenstaande website)
Verder hebben we de elektriciteit aangelegd in het laatste kamertje en halletje. Het begint steeds meer bij het huis te horen. Volgend keer kunnen we de wand dichtmaken en gaan behangen en schilderen. Dan wordt het nog een echte kamer!!Lampje bij de trap doet het!!!

En we hebben lekker wat geluierd en boeken gelezen. Het moet tenslotte niet alleen maar klussen zijn maar ook vakantie.


Liefs, Monique

Geen opmerkingen: