Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

woensdag 11 april 2012

Lente!!!Het fijne van zo'n frans huis is toch wel het feit dat je gewoon een weekendje weg kan gaan en dan ben je er ook helemaal uit. Eenmaal weer thuis in Nederland heb ik het gevoel alsof ik zeker een week ben weggeweest maar het was toch echt maar 3 dagen :-)
We zijn het paasweekend met mijn ouders naar het huis gegaan. Ze hadden het nog niet gezien en waren wel benieuwd. Het was een gezellig weekend en we hebben toch weer veel opgeruimd. Vooral de wijn die overal stond was een doorn in het oog dus verzamelen die flessen!!! Het was allemaal veranderd in azijn en dat kwam goed uit. Het achterterras is helemaal begroeid met mos en onkruid en daar hebben we alle witte wijn overheen gegoten. De volgende dag was het al geel aan het worden dus dat helpt met onkruid wieden straks.
Het stonk wel alsof we in de kroeg stonden na een weekend stappen maar dat waait wel weg. Gelukkig wonen de buren ver weg ;-)
We hadden een kofferbak vol met lege flessen. Meteen maar naar de glasbak gereden. Gelukkig staat deze aan het begin van het dorp dus niet ver weg. Het is overal zo mooi op het moment. Overal zie je bloesem in de bomen en struiken. We zijn meteen maar eens een rondje gaan rijden. We moeten tenslotte de omgeving ook leren kennen. Bovenop de berg is een parc loisirs. Het was nu dicht. Daar gaan we een volgend keer nog een naar kijken. Het was niet goed te zien wat het nu eigenlijk is. Misschien een vrijetijds park of een kampeerplek??
Maar de omgeving is ontzettend rustig en mooi. Ben blij met ons plekje.


Ons dorp.We hebben verder de keuken wat anders ingedeeld. Het fornuis staat nu tegen de schoorsteen zodat er een afzuigkap boven kan. Dit is broodnodig want het staat soms een beetje blauw en het wordt zo vet.
De witte buffetkast staat nu op de plek naast de vaatwasser zodat we aan die kant wat meer ruimte hebben. Aan de lange kant van de keuken staat nu de onderkant van de grote buffetkast uit de winkel. Idee van ons mam. Zo hebben we een dressoir om spulletje op te zetten. Heel handig!!


Geen superfoto maar zo heb je een beetje idee.Leo heeft de grasmaaier weer aan de praat gekregen en zoals je op de eerste foto kunt zien is dat geen overbodige luxe!! De tuim wordt ons volgende project.
Wel mooie bloesem in de pruimen??? bomen.

We zijn ook nog een middag naar Langres gereden. Een wandeling over de stadsmuur gemaakt en even lekker op het terras gezeten achter glas in de zon. Lekker warm...
wat hebben we het toch goed.

1 opmerking:

Heleni zei

Hoi Monique,
Wat ligt het dorp er mooi zeg. Oh wat moet dat heerlijk zijn om daar een huis te hebben.
Langres kennen wij wel. Op doorreis naar 't zuiden hebben we daar een paar keer gestaan.
Veel plezier.

groet Heleni