Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

donderdag 10 mei 2012

Vakantie en werken

We zijn weer een weekje naar Frankrijk geweest en deze keer zijn mijn zus, zwager en nichtjes een paar dagen meegeweest. Het was een erg gezellig weekend met heerlijk weer. Deze keer hebben we eens wat dingen in het dorp en de omgeving bekeken. Het is hier zo mooi en rustig. Dat valt iedere keer weer op. We hebben zowaar een romeinse opgraving, een stel 'grotten' en een rivier die in de grond verdwijnt in de buurt. Allemaal niet heel spectaculair maar wel leuk om naar toe te wandelen en rond te dwalen. We hebben ook in de tuin gewerkt en Leo en Wil hebben een composthoop gemaakt zodat we het tuinafval kwijt kunnen. Het eerste wat erin gegaan is?? De inhoud van de weckpotten uit de cave. Van het meeste was niet helemaal duidelijk wat erin zat. Ik had geen zin om het uit te proberen of het te eten was.....zo schoon was/is het hier niet. Dus in de kuil ermee en zand erover. Na het weekend lag er nog een berg gras en onkruid overheen dus daar zien we niks meer van.


Ziet er lekker uit nietwaar???
Het dorp in de zon

De romeinse opgraving

Dinsdag ging de familie weer terug naar huis en zijn Leo en ik de rest van de week aan het werk geweest. We zijn weer een stukje verder op weg. We hebben besloten om kamer voor kamer te doen. We lopen anders als kippen zonder kop rond en doen overal iets en daar zie je dan niets van. De keuken is het eerst aan de beurt omdat we daar al bezig waren. De schoorsteen in de keuken was geschilderd in een verschrikkelijk kleur rood/roze en deze is nu zachtgeel. De afzuigkap is geplaatst en dat scheelt erg veel tijdens het koken. Nu hoef ik niet meer een raam en een deur open te zetten. Meteen ook een lampje bij het fornuis waar ik bij kan. Het wordt steeds beter!! De stukken muur in de keuken die heel erg ruw waren zijn nu iets gladder. Volgende keer kunnen we alles witten. Dan kan ik misschien ook de twee kasten schilderen. We zullen zien hoe ver we komen volgend keer.

De 'nieuwe' schoorsteen met afzuigkap(je)
Ik heb in de woonkamer het dressoir geschilderd. Dit kon mooi tussendoor omdat het iedere keer moest drogen. Het oude typemachine van Leo's moeder staat nu te pronken in de salon. Ik vind het een superleuk hoekje geworden zo.


Voor en na.


Verder hebben we de vloer in de okerkamer onderhanden genomen met de karcher. De hedera die in het dak van de ecurie groeide hebben we omgekapt, het terras (van de wijnflessen van vorig keer) is bijna onkruidvrij en het gras is nog een keer gemaaid. Nu ziet de tuin er netjes uit. Voor zolang het duurt dan he.


Het gras was errug lang toen we aankwamen. Maar toen we weg gingen zag het er netjes uit. Ben benieuwd hoe het eruit ziet als we weer terugkomen.


We hebben toch weer wat leuke dingen gevonden in de schuur. Een mooie fles en een paar schilderijtjes. Ook nog een kist. Wel wat nattig maar dat droogt wel van de zomer. Nu nog bedenken wat ik hiermee ga doen. Ik heb nu twee van zulke kisten.Verder was het de week van de dieren hier. We hebben een vogelnest verwijderd in de kamer naast de logeerkamer. Twee zwaluwen en een koolmees binnengehad. We hebben regelmatig twee katten in de stal en de tuin. Makkelijk voor de muizen ;-)
En speciaal voor mijn zus zijn de meikevers uitgekomen. Ze vlogen met honderden tegelijk op tegen de dakgoot en de hooizolder.
We vervelen ons geen moment hier in Frankrijk.Liefs van Monique

2 opmerkingen:

Heleni zei

Oooh wat ben je weer lekker bezig geweest. Wat is het kastje mooi geworden .
Het dorp in de zon ziet er ook zo mooi uit. Echt frans hè. Heerlijk.

Succes verder.

Heleni

Anoniem zei

Hoi Monique,
Mooi blog hoor wat een leuke verhalen en wat een geweldig plekje hebben jullie gevonden!
Veel werk maar dat doen jullie met plezier zo te lezen,blijf jullie volgen groetjes Adri.