Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

woensdag 23 mei 2012

Volgende stap

Met hemelvaart zijn we weer een paar dagen naar Frankrijk geweest. Deze keer vooral om te werken. Laura ging mee (vooral om uit te rusten van het harde werken aan haar scriptie).
We hadden redelijk weer. Een beetje zon en een beetje regen. Perfect om binnen aan de gang te gaan.
De muren van de keuken zijn wit gemaakt en dat frist lekker op. Het plan was om ook het plafond af te hebben maar dat is niet gelukt. We hadden whitewash beits gekocht en die verdween als sneeuw voor de zon op de planken. Dat moet duidelijk nog een keer.


Ik heb in de tussentijd het dressoir geschilderd. Ook dat was meer werk als gedacht. We hadden voor deze kast gewone verf gekocht. Lak met satijnglans. Dit werkt echt heel anders als de krijtverf. Ik heb de kast 3 lagen moeten geven. Maar het resultaat is goed. De pootjes heb ik wel met krijtverf gedaan. Het kleurverschil is wel leuk en zo worden alle meubeltjes straks een geheel.Hier kun je zien dat de muur en het kastje goed gelukt zijn maar de whitewash is ver te zoeken....dat wordt nog vervolgd.Een tijdje geleden heb ik bij de kringloop een grote koffer op de kop getikt en die is in de tussentijd in gebruik als opslag voor dekens in de salon. De kleur is dezelfde als het kleine kastje dat er ook staat. Handig hoor zo'n koffer....we hebben tenslotte niet zoveel kastruimte in de salon. Zo komt het ook niet te vol te staan. De koffer schuif je zo ergens onder.


Voor de vensterbank in de keuken heb ik thuis een klein quiltje gemaakt. Een lekker plekje om te zitten.

En de logeerkamer is een beetje opgeruimd. Deze werd voornamelijk gebruikt als opslag voor van alles en nog wat. Het liep een beetje uit de hand en nu kunnen de gasten tenminste bij het bed komen zonder de nek te breken. We willen tenslotte niet weer naar het ziekenhuis moeten. Veel te ver rijden ;-)


Liefs van Monique

2 opmerkingen:

Heleni zei

Hoi Monique,
Het dressoir is prachtig geworden.
De laatste foto van het raam vind ik een plaatje, prachtig vergezicht, leuke gordijntjes (ik ken ze), naaimachine in de vensterbank. Echt een sfeerplaatje.

groet Heleni

Anoniem zei

Hoi Monique,
Wat een mooie meubels zijn het geworden en ja dat quiltje doet het hem helemaal,daar wil je alleen nog maar gaan zitten er niet meer vanaf, wat een uitzicht!!
Groetjes Adri.