Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

donderdag 4 april 2013

Des petites vacances

De eerste kleine vakantie van 2013 zit erop. We waren erg benieuwd hoe we het huis zouden aantreffen. We waren er niet meer geweest sinds begin november en het was een lange winter.
Het viel allemaal reuze mee. Geen lekkages en het dak zat er ook nog gewoon op.  De vouwwagen stond ook nog netjes onder het afdak. Pffew dat is allemaal goedgegaan.

In de keuken en de woonkamer was het wel wat schimmelig zo hier en daar. Vooral in de woonkamer. Dat zal wel met de cave eronder te maken hebben. We hebben maar als eerste karweitje voorjaarsschoonmaak gedaan. Kan het er weer tegen. Het wordt nu tenslotte alleen maar mooier weer........toch??

De temperatuur was denk ik een beetje hetzelfde als in Nederland dus we hebben weer een boom verstookt om het huis warm te krijgen. Dat gaat redelijk met die twee kachels.
Maar naar het toilet gaan is geen pretje!! Je hoeft geen krantje mee te nemen hoor, je zit er niet lang. Gelukkig hebben we in de badkamer wel een kacheltje dus douchen is redelijk aangenaam.
Maar van mij mag de zomer komen!!!

We hebben verder een nieuwe lamp in de keuken. Meegebracht uit Nederland.

En we hebben een schemerlamp in de woonkamer. De kap is van Ikea maar de poot hebben we in de stal gevonden. We hadden een keer zo'n industriƫle driepootlamp zien staan in een winkel voor erg veel geld en daar kregen we het idee voor onze lamp. We zijn er erg blij mee en al zeg ik het zelf, het ziet er geweldig uit.


We zijn ook nog maar eens naar de prehistorische opgraving gegaan. Deze keer vanuit de andere kant van de berg. Daar kun je met de auto omhoog. We hebben de hele ronde binnen de 'muren' gelopen. Een erg leuke wandeling.

Het bos is erg mossig en sfeervol. Van de opgraving moet je verder niet al te veel verwachten maar het is leuk om in de buurt te hebben voor een wandeling.
Omdat droog en zonnig was zijn we maar in de tuin gaan werken. We hebben de rotstuin ontmanteld zodat het gras gewoon door kan groeien op die rand. Kunnen we er met de maaier overheen. Het werk moet allemaal niet te moeilijk zijn. Het is tenslotte een vakantiehuis. Maar goed dat werk viel wel even tegen. Er zat nogal wat steen in de grond. En die zijn nogal zwaar.
We hebben een nieuw muurtje gebouwd van alles wat we uit de grond hebben gehaald. En dat voelden we in onze rug en armen!! Maar hopelijk rukt het gras op en is dat probleem opgelost.

Verder hebben we het toekomstige dakterras netjes gemaakt en gehandeld tegen de termieten en houtworm. Het ligt voor nu netjes. Er komt nog wel een ondervloer op voor de stevigheid. Een paar stoelen en een tafeltje en we kunnen van de avondzon genieten. Dat wordt vast een lekker plekje.


Maandagmiddag was het erg lekker in de zon uit de wind dus we hebben ook lekker even genoten in het keukentuintje. Daar hebben we wat uitzicht erbij gekregen. De overburen hebben een heel stuk boomgaard gerooid. Ziet er wat meer open uit zo. Gratis en voor niks!!!! Is ook wel eens fijn nietwaar.

Ja hoor, de hagedisjes zijn weer wakker dus de lente is in aantocht!!Liefs, Monique

4 opmerkingen:

Heleni zei

Wat heerlijk dat je weer naar je vakantiehuis kunt. Het ziet er al gezellig uit in huis. Trouwens, ook buiten lijkt 't me heerlijk.
Veel plezier.

gr.Heleni

monique zei

Hoi Heleni,

Ja we hebben al een heleboel veranderd in onze eigen smaak en zo wordt het ons huis. Buiten is het een gezellig rommelige tuin en dat is prima voor ons ;-)

Groetjes, Monique

Anoniem zei

Hoi Monique, prachtig lijkt me die wandeling wil wel foto's zien als alles in blad staat natuurlijk!Die 2 lampen zien er leuk uit goed idee die met de Ikea kap.Dat zitje vind ik ook helemaal te gek, je ziet het inderdaad stilaan jullie stekje worden!Groetjes Adri.

monique zei

Hey Adri,

Ja die wandeling lijkt me echt iets voor jou met Dinka!! Helaas een beetje ver rijden voor een wandeling....

Liefs, Monique