Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

vrijdag 17 mei 2013

Il pleut encore!!!

We zijn weer terug van 2 weken Frankrijk. Het gras was ontzettend gegroeid dus maaien stond bovenaan op de to-do lijst. Helaas was het weer niet super dus zijn we maar een beetje binnen gaan rommelen.

Zo'n eerste dag is altijd even wennen. Een beetje stoffen en spinnen wegjagen en gewoon wat rommelen. Tuurlijk moeten ook de boodschappen de eerste dag worden gedaan want er is niets in huis. We zijn meteen naar de bouwmarkt gereden om een bestelling te doen voor de spullen die we deze keer nodig zouden hebben. Een stapel spaanplaten en een heleboel balken voor de scheidingsmuren van de twee kamers.
Als je vanuit de huiskamer naar het toilet wil moet je door de logeerkamer en de 'rommelkamer' en dat is niet zo handig als er logees zijn. Iedereen is erg gesteld op wat privacy tenslotte. Vandaar de scheidingsmuren. We gaan gewoon een gang maken langs de twee kamers. Op de foto's wordt het wel duidelijk.
Zondag was het weer fair in het dorp dus we zijn weer gaan kijken. Het was bijna hetzelfde als vorig jaar maar toch wel weer leuk om zo'n veemarktje in het midden van het dorp te zien.


De prijskoe en stier zijn erg indrukwekkend!!!
                                         
Omdat het maar bleef regenen en het riviertje in het dal steeds breder werd zijn we weer gaan kijken naar het eindpunt. Een paar kilometer van ons vandaan verdwijnt de rivier in de grond en vorig jaar was het maar een klein stroompje. Nou..........dit jaar was het een hoge rivier zeg!!!! Wat een verschil met de vorige keer. En het water had zo te zien nog hoger gestaan want je kon de modder op de boomstammen zien zitten. Ongelooflijk!!!

Vorig jaarDit jaarWe wilde deze keer ook een paar keer wat leuks gaan doen ( het is tenslotte vakantie) dus we zijn een dagje naar Dijon gegaan. Een erg leuke stad maar het heeft helaas de hele dag geregend. Dus na de lunch en de stadswandeling hadden we er wel weer genoeg van en zijn we terug naar huis gegaan. We komen nog wel een keer terug in Dijon als de zon schijnt. Ze hebben een prachtig museum dat dicht was toen wij er waren. Daar moeten we nog naar toe.Toen we thuis kwamen konden we meteen aan het werk want de bouwmarkt had het materiaal afgeleverd. Alles maar gauw in de winkel gelegd wat als de spaanplaat nat wordt kun je er niks meer mee. En het werkt ook niet fijn als alles zo nat is.
Het was even goed meten en kijken om een eerste begin te maken maar daarna ging het eigenlijk best wel goed. Het is wel allemaal een beetje schots en scheef in huis maar daar moeten we maar omheen werken. Het is niet anders.
De eerste kamer hadden we half klaar toen Ingrid en Wil met de meiden een weekendje kwamen. De rest hebben we de tweede week gedaan. Dus nu hebben we twee mooie kamers met een gang erlangs.


Deur eerste kamer is gesteldDeur en regelwerk muur 2e kamerGang is klaar. Vis is tegen het stoten van je hoofd.
Het weekend met de familie was erg gezellig. We hebben lekker gebarbecued ( ja mijn zus had de zon meegenomen) en wat dorpjes in de buurt bekeken. We zijn ook een dagje naar Besançon geweest. Helaas regende het toen weer. Maar het was toch een erg leuke dag. We hebben een mooie stadswandeling gemaakt en even boven naar de Citadel geweest.
Op de terugweg moesten we nog brood kopen en we zijn door wel twintig dorpjes gekomen en pas op het laatste moment kwamen we een bakker tegen. In de meeste dorpjes is helemaal niks te vinden. Volgend keer nemen we maar uit Besançon mee. Daar zijn winkels genoeg.
Op dinsdag ging de familie weer naar huis en zijn wij verder gegaan met de muur en de andere kleine klusjes.

We hebben oma's bel opgehangen bij de voordeur.Ik heb latjes gemaakt voor de vensterbank in de huiskamer en de boel geschilderd. Ziet er weer netjes en fris uit zo.

Voor


Na

Ook de ietwat oubollige muur in onze slaapkamer heeft zijn eerst laag verf erop zitten. Volgend keer de tweede laag en dan kan de spiegel worden opgehangen.Oubollig


Ietwat modernerWe hebben een fijne vakantie gehad en ook nog een heleboel werk verricht. Van de zomer gaan we maar weer verder :-))Dit jaar hebben we extra kleur door alle koolzaadvelden


Mooi plekje vlakbij ons huis

Liefs, Monique

1 opmerking:

Anoniem zei

Jemig wat hebben jullie weer veel gedaan, ziet er goed uit.Mooie fotos
van jullie uitstapjes, jammer dat het zoveel regende! Groetjes Adri.