Na een lange tijd dromen en zoeken hebben we in oktober 2011 de knoop doorgehakt en een huis in Frankrijk gekocht. Het huis staat in een mooi rustig dorpje op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei. Op dit blog kun je onze avonturen volgen over het huis en alle andere franse dingen.

Brocante dans la maison

maandag 4 augustus 2014

L'étéDit vat het wel samen. Klussen, lezen, kastelen bezoeken, wijn, vrienden en familie en natuurlijk de pruimen. En wat hadden (hebben) we een boel pruimen dit jaar. De bomen hingen zo vol dat er drie grote takken afgebroken zijn. Ik heb één boompje maar getopt om het te redden. Niet normaal!!! En ze zijn zo weg als ze van de boom af vallen dus we konden er niet zoveel mee. Ja af en toe wat opeten en een taart bakken. Verder heb ik maar wat potten jam gemaakt.


 Die is trouwens erg lekker dus dat gaan we vaker doen.

De klussen van deze vakantie zijn: het leggen van een tegelvloer in de badkamer ( Leo's karwei) en het schilderen van de bijkeuken en trapopgang ( Monique's karwei) Allebei een grote verbetering.De tegelvloer in plaats van de plankjes is gewoon een luxe in de badkamer. Het is zo fijn om een vloer te hebben die niet meegeeft en wiebelt. Ik heb ook de vloer voor de badkamer en in de bijkeuken een laag betonverf gegeven maar dat is een experiment. Er zitten nogal wat natte plekken op die vloeren en ik denk dat de verf niet goed zal houden. Maar dat zien we de volgende keer wel. Een laag verf doet wonderen!!
Voor.....

.......en na.


Zicht naar boven.

Vooral de trapopgang en bijkeuken zijn lekker licht en schoon. Komt toch fijner binnen en de bijkeuken kan nu ook als wasbakje voor de logeerkamer dienen.

Voor......

.......en na
We hebben deze keer ook eens de toerist uitgehangen in ons eigen departement. Het kasteel van Champlitte en Fontain-Française bezocht. Allebei zeker de moeite waard. In Champlitte is een museum in het kasteel waar je dingen kunt zien van het leven van alle dag op het franse platteland. Erg leuk.

Château van Champlitte


Het kasteel in Fontaine-Française is nog voor een deel bewoond en één deel kun je bezoeken met een gids. Het ziet er mooi maar het is een beetje vervallen. Nou ja, vervallen is een groot woord maar de verf bladdert overal en er zitten scheuren in de muren en plafonds. Maar dat is ook een deel van de charme. Het was een leuke tour met een leuke Franse meid die graag in het Engels haar verhaal wilde doen. Met als gevolg dat het vaak in het Engels ging maar soms in Frans overging. Maar ze had leuke weetjes en wist veel te vertellen. Al met al een leuke middag.

Château van Fontaine-Française


We zijn ook een dag naar Nancy gereden. Leuke stad met art-nouveau huizen en een mooi museum. Daar hebben we lekker geluncht op het plein en een stadswandeling gedaan en ons verkeken op de mooie dingen in het museum.
Ja, die groene wil ik wel.
We hebben ook nog een rit gemaakt langs de Saône. Daar liggen wat leuke dorpjes aan met mooie kerkjes en soms een kasteeltje of zo.
400 jaar oude Lindeboom

Het is allemaal niet spectaculair maar het ziet er wel kneuterig uit. Maar het was ook vakantie dus we hebben ook lekker in de tuin gezeten met een boek, een glas wijn en een kaasje. Heerlijk!! Laura is nog een weekendje langs geweest met een vriend van haar en een paar dagen later kwamen Cees, Ria en Roos een nachtje over. Dat was allebei ook erg gezellig. Lekker gegeten, gedronken en gekletst. En natuurlijk zijn we ook een keer bij de Franse buren op bezoek geweest en zij een keer bij ons. Goed om ons Frans te oefenen!!! En het is altijd erg gezellig bij Robert en Gilberte. En toen was de vakantie al weer voorbij.

Liefs, Monique

Geen opmerkingen: