Na een aantal fijne jaren in Bourguignon zijn we weer een nieuwe weg ingeslagen.
Ons franse huis is verkocht. Wel met een gemengd gevoel. Het blijft een fijne plek maar het is tijd voor nieuwe avonturen.

Brocante dans la maison

woensdag 18 mei 2016

Bâle et BourguignonWe zijn weer voor het eerst dit jaar naar Bourguignon geweest en hebben het meteen maar gecombineerd met een weekendje Bazel in Zwitserland om Laura te bezoeken. We hadden Bazel nog niet gezien in het voorjaar en net zoals in de winter viel het niet tegen. Wat een leuke stad is het toch en al helemaal als je iemand hebt die er een beetje de weg weet.


We hebben een stadswandeling gemaakt door de altstadt en langs de Rijn. en we zijn 's avonds lekker gaan racletten in restaurant Walliser Kanne  Echt superlekker en heel erg gezellig. De andere dag had Laura een brunch voor ons drieën gereserveerd op de boerderij van de familie Schneider in Lauwil.

De boerderij van de familie Schneider in Lauwil
Een Zwitserse vriendin van haar werkte daar die dag ook en had de tip doorgegeven. Ondanks dat het heel erg koud was ( ongeveer 0 graden) was het wel heel erg leuk om tussen de Zwitsers te zitten en lekker te brunchen met eigengemaakte producten.
Hebben we ook meteen een keer een stel vrienden van Laura ontmoet in Basel. We hadden van tevoren hele plannen om een wandeling te maken daar op de berg maar helaas was het erg mistig en er viel op een gegeven moment zelfs sneeuw maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben nog in de stallen rondgekeken waar allemaal koeien en kalfjes stonden. Zelfs een kalfje zonder oormerk dus nog heel erg jong. Was zo lief!!!

Brrrr lente in Zwitserland's Middags zijn we terug gereden naar Basel en zijn we naar het Vitra museum in Weil am Rhein geweest. Dat is in meerdere stukken verdeelt. Eén deel is gratis te bezoeken en daar staan erg veel meubels en decoratiestukken van meerdere designers. Er staan erg mooie dingen tussen!!! En er is een deel waar een tijdelijke tentoonstelling is die wisselt. Deze keer stond Alexander Girard in de spotlights. Maar dat was niet echt iets voor ons. Maar al met al is het best een leuk museum om te bezoeken als je in de buurt bent.
Zondagavond zijn we weer naar Bourguignon gereden voor de rest van onze vakantie. Maandagmiddag kwamen Arnold en ma een paar daagjes op bezoek en ook dat was weer gezellig. Het weer werd langzaamaan steeds beter zodat we lekker buiten konden zitten. Heerlijk, wat wil een mens nog meer:  een zonnetje, een wijntje en een knabbeltje.
Arnold kwam met het idee om de gaten in onze dakpannen te dichten met purschuim. Altijd het proberen waard want dat dak is een probleemgeval. Er zitten nogal wat gaten in maar om het nu helemaal te vervangen is veel te duur. De dakpannen die stuk zijn vervangen is moeilijk vanwege de hoogte maar ook vanwege de broosheid van de pannen. Misschien maak je meer kapot dan dat je vervangt als je bezig bent en dan zijn het ook nog eens verschillende soorten pannen die niet allemaal goed op elkaar passen. In de bouwmarkt hebben we een onderbord gekocht van kunststof en een bus pur. Op maat maken en plakken maar!!! Het ging niet helemaal volgens plan maar de meest grote gaten zijn gedicht. Sommige kunststof plaatjes bleven plakken en andere kwamen weer naar beneden zeilen maar de pur zit wel in en op de gaten dus wie weet.
We zullen het gaan zien de komende tijd. Verder hebben we een paar avondwandelingetjes gemaakt. De jonge koeien en stiertjes in de weien bezocht en op de foto gezet.En we hebben twee weggelopen lammetjes terug gebracht naar de wei. Wat een eigenwijze beesten zijn dat zeg maar na wat gedoe is het toch gelukt.

Domme beesten staan te roepen naar mama maar weten niet hoe ze er moeten komen.

Het was een lekker relaxte vakantie. Op naar de zomer. Dan kunnen we gaan schilderen.


Liefs, Monique

Geen opmerkingen: