Na een aantal fijne jaren in Bourguignon zijn we weer een nieuwe weg ingeslagen.
Ons franse huis is verkocht. Wel met een gemengd gevoel. Het blijft een fijne plek maar het is tijd voor nieuwe avonturen.

Brocante dans la maison

zaterdag 2 juli 2016

Jehanne et LouisWe zijn eindelijk eens langs Domrémy-la-Pucelle gereden. Dat staat al een tijd op mijn verlanglijstje sinds ik weet dat Jeanne d'Arc daar geboren is. Het is een klein en lief dorpje met een kerkje, een museum(pje) en natuurlijk het geboortehuis van Jeanne. Ik maak altijd een foto van beelden van Jeanne als ik ze tegenkom in een kerk enz. Deze keer heb ik mijn verzameling in 1 keer kunnen verdubbelen.


Geboortehuis van Jeanne d'Arc

Kamer in het huisje. Deze vloer hebben wij ook in ons huis

Te koop in Domrémy......als we nog geen Frans huis hadden dan wist ik het wel

We hebben alles goed kunnen bekijken en de film in het museum werd zelfs Nederlands ondertiteld wat wel handig was. Mijn Frans is nog niet zo goed dat ik alles goed kan verstaan.
Natuurlijk heb ik hier ook wat souvenirs gekocht: een stripboek ( in het Frans) en een replica van het beeldje wat prinses Marie d'Orléans heeft gemaakt. Daarna zijn we naar de basIliek van Bois-Chenu gereden wat een kleine 5 minuten rijden is van Domrémy.Deze is gebouwd op de plek waar Jeanne de stemmen van de heiligen gehoord heeft. Hier staan ook de standbeelden van haar ouders.


Daarna zijn we doorgereden naar Bourguignon voor de rest van de vakantie. We hebben natuurlijk weer moeten maaien en ruimen. Daar komen we niet onderuit maar omdat we dit jaar een keer minder naar het huis zijn gegaan ivm mijn rug was het deze keer wel heel erg hoog en dicht. Pffff wat een werk en vooral veel onkruid zoals brandnetels en haagwinde (pispotjes) Voor de brandnetels heb ik in de tussentijd een oplossing maar die winde moet ook nog weg. Leuk bloempje maar het groeit overal doorheen.
Het werd in de loop van dinsdag lekker weer dus we hebben lekker alles open kunnen gooien. Dat was ook wel handig omdat we ook wat kozijnen en de keukendeur in de beits en lak hebben gezet. Leo heeft ook nog een rooster gemaakt voor het raam in het rommelkamertje en de kieren allemaal gedicht met purschuim. Een begin om hier ook een net kamertje van te maken zodat er eventueel iemand kan slapen.


En we zijn nog een dagje naar Dole geweest. Dit was de warmste dag van de week (32 graden) dus perfect voor een stadswandeling ;-)
                             
                                                       


Louis PasteurDole is een leuke stad om doorheen te wandelen. Louis Pasteur is hier geboren dus je kan het geboortehuis bezoeken. Dat hebben we deze keer niet gedaan. We hebben lekker zitten lunchen en een wandeling gemaakt. Al met al een leuke week. In de zomer gaan we weer verder met het schilderwerk en hopelijk wat luieren in de tuin.

Liefs, Monique

Geen opmerkingen: